tjäna pengar på shopping

Äntligen fiberuppkoppling

Äntligen har vi fiberuppkoppling. Till slut. Det gick allt annat än smidigt måste jag säga.

Vi hade fått tid och datum för inkoppling den 29 Mars. Två veckor innan datumet får jag samtal från installatören om att de har börjat gräva på min uppfart. WTF var min första tanke. Vi har inte fått någon information om att detta skulle ske tidigare än avtalad tid. Jag har i efterhand kollat med andra grannar i området och de hade samma erfarenhet. Ingen har alltså fått information.
Nu slapp killarna gräva ner fiber då de till slut hittade ett telerör som de kunde använda och som dessutom gick precis samma exakt där som fibern skulle dras med minimal åverkan på våran gräsmattan.

Sen kom den stora dagen då fiber skulle kopplas in. En trevlig kille dök upp , borrade håll i husfasaden och drar in fibern, kopplade in allt MEN där tog det stopp. Först trodde han att fiber var felkontakterad och gjorde om jobbet. Det funkade fortfarande inte. Han och hans kollegor kunde se att fiber var OK fram till stationen. Men inne i stationen kunde de inte felsöka då de inte hade tillgång till den och företaget som ska vara på plats i stationen var inte där.. som vanligt. Tydligen hade detta skett tidigare.

Två dagar senare återkommer samma kille och gör om hela jobbet och byter ut ALLT. Trots detta så funkar det inte. Felet ligger på station. FÖRMODLIGEN trasig switch hette det. Min gissning av erfarenhet är en felsvetsad inkommande fiber. Hur som helst. Tekniker från Telia och det andra företaget skulle dit och fixa det. Vi var visst 4 st till i området som hade samma problem. Tiden gick och inga besked kom trots mail och samtal. Men så där 2 veckor efter att fibern kopplats in fick jag besked om att ny felsökning skulle ske. Denna blev dock aldrig av utan dagen innan fick jag besked att det var åtgärdat. ÄNTLIGEN. Ett samtal till Telia som såg till att fiberuppkopplingen aktiveras och vips så kunde vi surfa med 100/100 Mbit fiberuppkoppling.

Nu är ADSL linan uppsagd också. Nu återstår nya kabeldragningar inne i huset som tyvärr blir utanpåliggande då huset är så gammalt och har inga tomma extra rör i väggarna. Men det får gå. Nu är alla i familjen nöjda.