tjäna pengar på shopping

Tjäna pengar på din hemsida och sociala medier

Alla gillar vi att känna att vi har extra pengar i plånboken. Ibland kan det vara av stor hjälp att bara ha ett tillskott på lönen. Idag är det lättare än många tror att tjäna pengar och skaffa sig passiv inkomst. De flesta har egna, personliga hemsidor, Instagram konto och/eller Facebook sidor. De tillhandahålls gratis och kan användas som verktyg för att visa andra vad vi gör. Du har förmodligen hört det förut, men det är fullt möjligt att tjäna pengar på dina sociala medier! Du kan sikta på att bli en influencer eller så börjar du med att placera annonser på din hemsida, göra inlägg på Instagram eller Facebook sida har du en stor potential att tjäna pengar. Detta kallas för affiliatemarknadsföring.

Tjäna pengar affiliatemarknadsföring

Hur fungerar affiliatemarknadsföring?
När folk går in på din sida och ser en annons som de finner intressant och klickar på den får du betalt. Ju fler klick du får, desto bättre; dina inkomster kommer gradvis att stiga när din hemsida blir populärare och får fler besök.

Det är dock inte troligt att du blir rik på endast din personliga hemsida; det är ändock ett bra sätt att börja på. Det finns stora chanser att du i framtiden påbörjar en ny hemsida som du lyckas tjäna pengar på. Du kan registrera dig på ett s.k. affiliatenätverk, där du får betalt för att marknadsföra ett företags produkter eller tjänster. . För att lyckas med detta bör du använda affiliateprogram och annonsörer som passar dina besökare. Om din hemsida t.ex. handlar om husdjur är det en god idé att använda annonsörer som säljer djurmat, veterinärtjänster, djurförsäkringar och dylikt. Du vill ha annonsörer som inte endast ger dig pengar utan även gör din hemsida mer attraktiv. Att ha annonser om idrotter och bilar lär knappast ha någon positiv effekt på en hemsida om husdjur.

När du har din hemsida färdig bör du införskaffa många annonsörer. Det finns många företag på internet, så kallade affiliatenätverk, som kan hjälpa dig med detta. Du kan även få statistik på din hemsida via nätverken; det kommer även finnas möjlighet att se hur mycket du tjänar och hur du får betalt. När du väl har annonser på din hemsida kommer du att kunna kolla dina framsteg själv. Se bara till att driva relativ trafik till din hemsida så kommer du snart tjäna pengar och skaffa dig en passiv inkomst.

Behöver du hemsida?
Jag har tidigare skrivit ett inlägg om hur man skapar gratis hemsida snabbt och enkelt. 

Tips:

När du registrerar dig på ett affiliatenätverk är det lätt att få intrycket att de begär mycket personlig information. Detta är en nödvändighet för att du ska få betalt – seriösa affiliatenätverk missbrukar inte informationen de får tillgång till. Överväg dock noga vilket affiliatenätverk du går med.

Du kan dessutom läsa mer om hur du skaffar dig extra inkomster  och passiva inkomster på Arbetahemma.nu

Svenska affiliatenätverk som jag rekommenderar och använder själv. Dessa betalar ut i tid och utan krångel.

Adrecord

Tradedoubler

Scandicpartners

Partner-Ads