tjäna pengar på shopping

Apple TV som HTPC med XBMC

Idag köpte jag en begagnad Apple TV 2 som jag fick till ett mycket bra pris. Den klarar att spela upp filmer i 720p och det räcker gott och väl.

Då Apple TV inte har någon hårddisk så streamas den all innehåll via antingen det trådlösa nätet eller via ethernet anslutning. Den har en HDMI kontakt som gör det super enkelt att koppla den till direkt till TV eller hemmabioförstärkaren.

Det tråkiga med APPLE TV är att om man vill titta på nedladdade filmer så måste detta ske via ”hemdelning” i ITUNES och dessutom måste den utdelande datorn vara igång. Jag har inte lust att ha min Macbook Air igår under tiden jag tittar på film.

Lösningen? Det var helt enkelt att jailbreaka den (tog kanske 10min max) och installera XMBC (Xbox Media Center) på den och vips kan kolla all material som ligger på NAS diskarna.
Den ”tråkiga” är att mina APT2 (Apple TV 2) levererad med senaste IOs 5.1. Detta medför att det blir en sk ”wired therering” som krävs för att starta APT2 efter en jailbreak.
Wired therering betyder att man måste koppla den först till en dator och kicka igång en via ett program. Man behöver endast göra detta om STARTAR OM eller den blir strömlös. Annars går den ner i viloläge och väcks genom klick på fjärrkontrollen.

Läs om hur du jailbreakar din APPLE TV här..

Här nedan är en video som visar hur enkelt med installerar XBMC. Till video finns det även kompletta instruktioner.

instruktioner från videon:
apt-get update
mkdir -p /Applications/AppleTV.app/Appliances
apt-get install org.xbmc.xbmc-atv2
mkdir -p /Applications/XBMC.frappliance
wget http://dl.dropbox.com/u/14341410/org.xbmc.xbmc-atv2_11.0-3_iphoneos-arm.deb
dpkg -i org.xbmc.xbmc-atv2_11.0-3_iphoneos-arm.deb
rm org.xbmc.xbmc-atv2_11.0-3_iphoneos-arm.deb