tjäna pengar på shopping

Fiske i Prästtjärn

I helgen var sonen sugen på att åka ut och fiska. Det var ändå dags att förnya fiskekortet. Vi brukar köpa Gula kortet som är ett fiskekort som gäller för hela familjen, som gäller i stort sett alla sjöar och vissa åar runt om i Göteborgstrakten inkl. en del kranskommuner och kostar ENDAST 345kr för ett helt år. Kortet köper man snabbt och lätt på fiskekort.se . Där kan man även köpa fiskekort till flera andra fiskeställen runt om i Sverige. Kortet kan man sedan skriva ut och/eller ha det i mobilen som ett SMS. Hur smidigt som helst.

Klockan var typ två på söndag eftermiddag och hyfsat varmt typ 26 grader. Vi bestämde oss för att åka till Prästtjärn som ligger i närheten där vi bor. I och med att sjön ligger i skogen och det finns inga solklara badstränder så hoppades vi på lite folk. När vi kommer fram och letar efter ett bra ställe passerar vi några stycken som ligger och solar på klipporna och en del som badar. Vi hittade till slut en fin plats där man lätt kom åt vattnet och hade fritt att kasta. Tyvärr var det lite tight att fiska med fluga om man inte vadar ut så det fick bli spinnare för min del och grabben satt och metade.

Efter kanske max en halvtimme så small det till och jag trodde jag hade fått en abborre på kroken. Efter en stund såg jag att det var en regnbåge (regnbågsöring eller regnbågslax) som hade tagit spinnaren. Den kämpade väl men till slut fick den följa med upp på land. Den satt bra krokad och hade ingen chans att komma loss.

Regnbågsöring Prästtjänst 2016

regnbågslax och sonen

En fin fisk på 46cm och ca 1100 gram.

Det blev tyvärr inga fler fiskar den dagen utan vi åkte hem och visade upp fångsten för resten av familjen. Fisken fileades och stektes i smör med endast salt och peppar på.
Regnbågsfiler som steks i smör