tjäna pengar på shopping

Google Nexus One

Då har jag bytt mobiltelefon igen. Dem sista 3 åren har det nog blivit minst ett byte per år. Inte bra för ekonomin men däremot trevligt med ombyte. Min nya leksak är alltså en Google Nexus One (även kallad N1) som använder sig av Android operativsystem som är framtaget av Google själva. Telefonen tillverkas av taiwanesiska HTC och som ni alla känner till duktiga på att tillverka smartphones.

Mobilen säljs idag endast via Google’s hemsida och tyvärr kan vi svenskar inte beställa den direkt utan får använda av oss andra kanaler och lösningar. Jag köpte min på Tradera.com för en bra peng. Blev nästan samma pengar som om jag skulle importera den själv.

Lite teknisk info om Nexus One:

  • 3,7″ widescreen AMOLED skärm med upplösning 800×480 pixlar
  • 5 Mpixlar kamera med LED blixt, autofokus, videoinspelning i 720×480 pixlar
  • Processor Qualcomm QSD 8250 1 GHz
  • GSM/EDGE, HSDPA, Blåtand 2.1, Wi-Fi (802.11b/g), A-GPS,
  • Plus en massa annat godis. Läs mer på Google.com/phone

Efter flera dagars användning så måste jag säga att jag gillar den skarpt. Den springer i cirklar runt min gamla HTC Magic och den nya versionen av Android OS 2.1 även kallad Eclair är grymt bra med bland annat live wallpaper dvs rörliga bakgrundsbilder/animationer.  Batteritiden tycker jag är helt OK med tanke på vad som ligger under skalet. Jag pratar säkert i snitt minst 4-5h / dag.

Det finns en massa fina program även kallade apps till Android på Android Market. Idagsläget har vi i Sverige endast tillgång till gratis apps och inte betals apps vilket är synd. Men det finns så klart lösningar för detta också. Vi får se när Google öppnar Android Market helt och hållet för oss i Sverige. Förhoppningsvis i samband med lansering av Google Nexus One i Sverige i vår.

En bra svenska hemsida om Android telefoner med bra och aktivt forum är Swedroid.se. Är du intresserad av att köpa en Android mobil så besök sidan. För den mer avancerade användaren som gillar att flasha om sin mobil med nya ROM och försöka optimera mobilen så mycket som möjligt kan jag rekommendera ett besök på XDA Developers forum.

Jag är nöjd med mobilen och frågan är bara hur länge jag kan hålla mig innan jag ger mig på att låsa upp den och flasha den med någon custom rom precis som med mina tidigare mobiler. Blir nog inte speciellt länge.

Du som har en Android mobil eller kanske rent av äger en Nexus. Vad tycker du om din mobil?