tjäna pengar på shopping

Mediamarkt Flip4New

I söndags ville frugan byta mobil och kollade lite runt på nätet vad hon skulle kunna få för sin Iphone 5S 16GB som hon köpte i december förra året. Vi kollade på Phonehouse hemsida och där stod det att hon kunde få 2000kr eller 800kr om den var kass. Vi tittade även på MediaMarkts Flip4New erbjudande. Flip4New går ut på att man lämnar sin sina gamla elektronik som mobiltelefoner, surfplattor, Ipods etc och MediaMarkt personal värderar prylarna direkt i butiken och är man nöjd så får man presentkort som man kan handla med i butiken. Det lät bra så vi tog med hennes mobil, Samsung Galaxy SII och Nexus Asus 7 surfplatta och åkte till MediaMarkt.

Så här värderade MediaMarkt prylarna vi hade med oss:

Asus Nexus 7 16GB WIFI (årgång 2012) – 116kr

Samsung Galaxy SII – 523Kr

Iphone 5S 16GB – 5kr

Vi skulle alltså få hela 5kr för hennes Iphone 5S hos MediaMarkt för att den hade en liten buckla i en ramen men var för övrigt i bra skick. Deras kommentar är att de säljer vidare prylarna till länder där folk inte har råd med nya mobiltelefoner. Då undrar jag vilket klipp de hade gjort om vi sålde den för 5kr och de sen i sin tur tog minst 1000kr för den.
Om man inte har råd med ny Iphone så lär man väl bli glad om man kan köpa en billigare fast med en liten buckla. Jag har sett Iphone 5 med repade skärmar och baksidor som har sålts för mer på Blocket och Tradera. Så vi tackade nej till deras skambud på 5kr.

Vi lämnade dock kvar Samsungen då vi planerar att köpa en TV till grabben i julklapp.

Istället åkte vi till Phonehouse som tog emot telefonen, undersökte den och bytte in den för 2000kr som avdrag på en ny Sony Xperia Z3 compact. Frugan är nöjd med mobilen och det låga priset som hon fick köpa den för.

Om ni funderar på att använda er av MediaMarkts Flip4New med mobiler så kolla in vad ni kan få för mobilen hos Phonehouse först. Bra att ha som riktmärke.