tjäna pengar på shopping

Roota Google Nexus One

Nu har jag haft min Google Nexus One Android mobil sen slutet på februari månad. Jag har inte haft behovet av att behöva roota den tills nu. Genom att roota mobilen får man möjlighet att installera sk custom ROM som Cyanogen ROM som är mycket uppskattade och genom en annan app går man även tillgång till betalappar på Android Market. Jag körde och fortfarande kör en av Cyanogen custom ROM på min gamla HTC MAGIC som jag använder som reservmobil och för lite Android app utveckling.

Det har gått att roota Nexus ett bra tag men det har bland annat inneburit att man har blivit av med sin garanti pga att man har låst upp den sk bootloadern. Men nu har det kommit en ”one click root for N1” app. Man laddar ner den till telefonen, installerar det via någon filhanterare och startar appen sen.

Man får två val. Antingen ”soft root” eller ”fullständig root” … Soft root måste man köra varje gång man startar om mobilen medans full root är precis som det låter. Det bästa med detta är den inte påverkar botloader och man har sin garanti kvar.
Appen funkar även på en del andra Android mobiler som tex:

Google Nexus One (2.2)
Google G1 (1.6)
HTC Hero (2.1)
HTC Magic (1.5) (Select Do not install Superuser)
HTC Tattoo (1.6)
Dell Streak (2.1)
Motorola Milestone (2.1)
Motorola XT701
Motorola XT800 (2.1)
Motorola ME511
Motorola Droid (2.01/2.1/2.2 with FRG01B)
Sony Ericsson X10 (1.6)
Sony Ericsson X10 Mini (1.6)
Sony Ericsson X10 Mini Pro (1.6)
Acer Liquid (2.1)
Acer beTouch E400 (2.1)
Samsung Galaxy Beam
Vibo A688 (1.6)
Lenovo Lephone (1.6)
LG GT540 (1.6)
Gigabyte GSmart G1305

Fler och fler tillkommer hela tiden.

För att läsa mer om appen och för att kunna ladda ner behöver man vara medlem på XDA Developers forumet. Här är länken direkt till rätt inlägg… klicka här

När man väl har rootat sin mobil så kan man ladda ner och installera appar som tex Market Enabler eller Market Access för att få tillgång till betal app på Android Market utan att behöva köra via emulator eller byta SIM kort. Jag använder själv Market Access och det funkar hur bra som helst.

För att installera custom ROM så laddar man ner ROM Manager som finns på Android market och självklart gratis. Då kan man lätt välja olika ROM och installera direkt i mobilen.

Så funderar på att roota din Google Nexus One på ett enkelt sätt så vet du nu hur man ska göra.