tjäna pengar på shopping

Fiske i Kroksjön 2013-09-15

Imorse åkte vi tidigt iväg för att fiska i Kroksjön som ligger strax söder om Tranemo. Arbetskollegan Erik ville återuppliva fiskeminnen från sin barndom och vi hoppades på bra fiske. Grabben var också eld och lågor över att få åka med och fiska.

Kroksjön består av 3 sjöar, A, B och C. Alla sjöar är ”put & take” dvs man sätter in ädelfisk och sen får man dra upp max 3 fiskar per person och dag. Vi fiskade i B sjön som har gott om bryggor runt hela sjön och är både för de som vill meta, spinnfiske eller fiska med fluga.
Jag orkade inte ta med flugspöt då grabben skulle med men nästa gång kanske. Det kostar 160kr/dag att fiska i B sjön.

Vädret var inte det bästa. Av de 8 timmarna som vi var så regnade det kanske 6h. Vinden blåste rejält till och från vilket gjorde inte saken bättre. Jag tror vi provade alla möjliga kombinationer av drag, spinnare, jiggar även i olika färger. Inte ett enda napp. Fisken hoppade dock väldigt retfullt hela tiden och ibland så nära som 1m från bryggorna där vi stod.

Gädda Kroksjö Tranemo

Strax innan vi skulle avsluta för dagen så fick jag äntligen napp på en gul/grön spinnare. Äntligen utdelning tänkte jag men ack så fel jag hade. Det var ingen regnbågsöring utan en gädda på ca 40cm. Ingen storfångst med andra ord. Kalla och hyfsat trötta drog vi tillbaka hemåt. Nästa gång tar vi dem! 🙂