tjäna pengar på shopping

Ny tjänstebil Volkswagen Passat Variant TDI

Då var det dags. Efter att ha väntat i 10 veckor så kom dagen då jag fick hämta nya tjänstebilen. Det fick bli en resa till Stockholm för att hämta bilen men det gjorde inget.
Tar man flyget (billigare än tåget) så är man framme på ca 1,5h inkl incheckning och allt.

Det blev en Volkswagen Passat igen. Jag hade en Passat sist också och gillade den jättemycket. Den var lättkörd, bränslesnål och snygg. Då hade jag en TDI 140 Wolfsburg edition 2011.

Den nya tjänstebilen är en Volkswagen PASSAT VARIANT 2013 TDI 170 DSG 4Motion BlueMotion Technology GT med lagom mycket lullull. Bilen har svart skinnklädsel, svart lack, DSG automat växellåda, fyrhjulsdrift och går så klart på diesel. Sportläget på växellådan är kul och kommer till sin rätt på en väg med kurvor och raksträckor.

Andra finneser som bilen har är:
* Parkeringssensorer fram och bak
* Backkamera Rear Assist
* 17 tums lättmetallfälgar
* Fjärrstyrd parkeringsvärmare (Perfekt på vintern)
– På sommaren byter man från värme till kyla så det är svalt i bilen istället.
* R-Line – sportchassi, kurvljusfunktion på dimmljusen,sportstolar
* Bi-xenonstrålkastare med dynamiskt kurvljus och LED-varselljus
* Bakljus i LED-teknik
* Punkteringsskyddade däck
* Mörktonade rutor från b-stolpen och bakåt
* Handsfree via Bluetooth (Blåtand) intergrerat med radiosystemet

Länk till Volkswagen hemsida om mer information om bilen och utrustning.

Jag hämtade bilen i onsdags förra veckan och först åkturen blev från Stockholm och hem. Rätt skönt med automatlåda, bara att gasa och slippa växla. Det är väldigt praktiskt vid stadskörning.

Bränsleförbrukningen kommer nog vara lite högre än på min ”gamla = 2011 års modell” TDI 140 version men på resan hem så snittade bilen ca 6,9l / 100km vilket jag anser är helt OK med tanke på att hastigheten låg ibland över den tillåtna och en del lek med sportläget 😉 I stadstrafik lär den garanterat ligga högre.

Bilen har en funktion som iaf är ny för mig som heter ”frirullning”. Vanligtvis när man släpper gasen på en automatväxlad bil så börjar bilen motorbromsa men med frirullning inkopplat så rullar bilen fritt. Precis som om man skulle trycka ned koppling på en manuell bil. Nu har jag frirullning inkopplat så får jag se om jag gillar det eller inte.

Teknikens Värld, nummer 2-2011 utsåg Volkswagen Passat som bästa bilen i test jämfört med Volvo V70, Citroën C5 och Toyota Avensis.
Länk till testet i PDF.

jag är nöjd med bilen. Den är rolig att köra, har stort bagageutrymme, lättkörd och mer värde för pengarna om man jämför med tex. V70 som skulle ha blivit mycket dyrare med samma utrustning.