tjäna pengar på shopping

Nytt bolag startad

Efter att ha drivit enskilt firma sen 2001 (snart 13) så kände jag att det var på tiden att starta ett aktiebolag. Fördelen är att det blir lättare att hålla isär ekonomin och ger möjlighet till utdelning och andra förmåner som man inte får i enskild firma men även lättare att jobba ihop med andra företag.

Det var väldigt lätt att skaffa ett AB. Jag köpte ett lagerbolag hos Bolagspartner. Jag fick nödvändiga dokument samma dag och dessa som signerades elektroniskt och sen var det bara att öppna ett konto i banken och sätta in aktiekapitalet. Efter några dagar fick jag fullmakt och kunde börja representera det nya företaget.
Det som tog tid var skatt- och momsanmälan. Skatteverket var inte direkt snabba men det berodde nog även på deklarationstider. De fick ett tips av mig att börja redovisa sina handläggningstider på hemsida precis som Bolagsverket.

Sen 2 Maj är klart och nya bolaget NuCo AB är igång.

Vad ska bolaget syssla med då?
Så här står det i verksamhetsbeskrivning som jag tycker sammanfattar det rätt bra.

Bolaget ska bedriva verksamhet kring internetmarknadsföring, webbproduktion, utbildning, e-handel med hemelektronik och presentartiklar, drift och underhåll av webbplatser samt konsultverksamhet inom dessa områden. Bolaget sysslar även med investering i och handel med värdepapper, domäner, webbplatser, småföretag samt därmed förenlig verksamhet.