tjäna pengar på shopping

Dyrt med stopp i avloppet

Som husägare är man alltid orolig över att saker och ting ska gå sönder eller iaf jag är det. Allt som har med hus att göra kostar pengar.

För några veckor fick vi stopp i avloppet. Det började lukta illa i tvättstugan och till slut kom det upp skitvatten genom golvbrunnen i tvättstugan.
Självklart hände detta på en fredag. Jag började ringa runt till olika firmor som erbjöd spolning av rör, efter ha gett upp hoppet att fixa stoppet
på egen hand. Några av firmorna har journummer. Ringde några firmor som lovade att de skulle återkomma med besked inom kort. De ringde aldrig tillbaka så de kommer vi inte ringa tillbaka. Tänker inte hänga ut några.

Till slut fick jag tag på en kille som kom bara någon timme senare och slet i nästan två timmar. Det gick åt en hel del vatten. När tom hans spolslang fastnade på väg ut då var det illa.
När vi väl lyckades dra ut hans spolslang så satt det fast ett äckligt blött ”papperspaket” som såg ut som vuxenblöja. Det var inget litet paket. Efter lite mer fiske fick vi fram mer sånt skit. Vem fan slänger ner vuxenblöjor i toaletten?? Inga normala människor eller vänta.. hemtjänsten som inte bryr sig. Då förra ägarens fru behövde hjälp med vissa sysslor så hade hon hjälp från hemtjänsten.

Tyvärr lyckades inte spolkillen lösa proppen utan skulle återkomma efter helgen. Helgarbeta kostar typ 200% extra så vi undvek det. Det var ingen rolig helg. Tur vi har skogen nära, snälla grannar och ett shoppingcenter som öppnar tidigt med fräscha toaletter. 😉 Våtdammsugaren som jag köpte på Jula gav upp efter typ 10min. Den ville helt enkelt inte suga skit. Jag fick snällt skyffla skit med sonens leksakssnöskyffel. Sen pågick det sanering i omgångar med klorin.

På måndag eftermiddag var det dags igen. Killen fixade så att även en slamsugningsbil Ragnsells dök upp. Vi fick såga itu ett rör nere i källaren för att de skulle suga ut med slambilen. Det lät som den fick med sig några stora ”bumlingar”. 😉 Frid och fröjd? Nejdå.. Spolkillen fick komma tillbaka någon timme senare för det var stopp igen. Efter att kontrollerat rören med kamera så fiskade han upp en stort nystan med nylonstrumpor.. Min sambo använder inte nylonstrumpor så det var inte hennes iaf. Alla vet att man inte tvättar nylonstrumpor utan att ha dem i en tvättpåse.

Nu efter allt detta så funkar allt som vanligt. Nu återstår det ”BARA” att byta ut de itusågade röret och fixa bättre renshål mm.

Notan för kalaset? Drygt 6000kr och en *beep* massa svordomar.