tjäna pengar på shopping

TV antenn Televes Kombi UHF/VHF

När vi flyttade in i nya huset för någon vecka sedan så fanns det ingen TV antenn på huset. Den gamla ägaren hade dels använt sig av Viasat parabol och Telia DigitalTV.

Telia digitaltv gick bort direkt i och med att det ”stjäl” bredband och med tanke på att vi knappt får ut 12Mbit men betalar för upp till 30Mbit så känns det inte som vi vill offra ännu mer hastighet till förmån för TV. Är man som vi vana med 100/10 stabil bredbandsuppkoppling från ComHem så är Telia ADSL rena snigelfarten.

Viasat och Canal digital kändes inte heller som rätt val just nu pga deras långa bindningstider. 24 månader med automatisk förlängning och ingen provtid. Nja. Tror inte det.
Vem fan binder upp sig på såna långa avtal? Vad gör om man inte är nöjd efter 3-4 månader? Ja då får man snällt betala i 24 månader och se glad ut.

Vi bestämde oss för att prova Boxer då de har kampanj just du där man kan prova deras Boxer Flex 16 abonnemang för endast 159kr/månaden. Bindningstiden kunde man bestämma själv: 6 månader, 12 månader eller 24 månader. Vi provar med 6 månader och ser om vi blir nöjda.

Men för att få in Boxer så var vi tvungna skaffa en TV-antenn. Inomhus antennen funkade inget vidare så det fick bli en utomhusantenn. Valet föll på Televes antenn som generellt fått bra betyg av alla användare. Vi köpte våran på NetonNet.. Televés DAT-HD KOMBI UHF/VHF-kombiantenn anpassad för digital-TV (DVB-T/DVB-T2) för 990kr och då ingick även en förstärkare som jag ännu inte behövt använda.

Det var inte alls svårt att montera detta monster till antenn. Den är verkligen stor men i och med att den är tillverkad i aluminium så var den lätt. Hyfsat enkelt att installera den också.

Så här blev resultat. Kan säga att kabeldragning är inte den vackraste men fyller sin funktion. Jag har också använt mig en skarvbit med sk platantennkabel för att slippa göra hål i fasaden och kunde enkelt klämma fast kabel i fönstret istället. Väldigt smidigt!

Televes kombi antenn UHF/VHF

Vi får köra med den placeringen (där satt tidigare en parabol från Viasat) ett tag sen och se om allt funkar bra med Boxer. Just nu funkar det väl 90% skulle jag säga. Vissa kanaler kommer och går framför allt HD kanalerna hoppar in och ur. Vi har inte 100% fri sikt mot masten. Ska nog koppla in förstärkaren i helgen och se om det blir 100%. Annars får vi flytta antennen till nocken istället för att få mer höjd. (Det blev bättre bild med förstärkaren och samtidigt så får man möjlighet att koppla in ännu en TV till samma antenn).

Hoppas på sikt att grannarna i området förstår hur viktigt det är med snabb uppkoppling och vill ha fiber till området. Det gjorde de visst inte förra sommaren enligt förra ägaren. Men det är en annan historia.

*** Uppdaterad 2014-03-05 ***
Kopplade även in förstärkaren dels för att få en bättre bild samt för att kunna använda antennen till en TV till. Det funkar alldeles utmärkt. Kan verkligen rekommendera denna Televes kombiantenn.