tjäna pengar på shopping

Mega datorkrasch 091107

Inatt fick min dator och Vista för sig att köra en uppdatering som Windows Update så snällt föreslog som ”viktig” och som kom med i den automatiska uppdatering. Denna uppdatering var till nForce drivrutiner för min moderkort och just för SATA controller biten. Efter en omstarts så var det tack och adjö att komma in i Windows igen. Safe mode funkade inte och ett försök till reparation gav inget heller.

Till slut så började systemet klaga över filen: nvstor.sys som vad skadad eller saknades. Problemet är denna fil tillhör just dem underbara drivrutinerna som Windows update så snäll tvingade igenom. Härligt. För att kunna installera om dessa så behöver vara inne i Windows vilket nu är helt omöjligt. Nu återstår bara en total ominstallation och sen ska det spenderas några timmar på installation av alla !”#!”#  uppdateringar och övriga program.

Som tur var så körde jag backup igår på en del viktiga filer så förlusten av data blir inte så stort. Men förbannad över att jag ska behöva spendera timmar på att åtgärda detta pgs MS fuckup update system tyvärr plus att jag är väldigt asocial mot min kära sambo som hade säkerligen andra planer för kvällen. Nu kommer den automatiska uppdateringen att stängas av och endast köras manuellt och själv välja ut vad jag anser är viktiga uppdatering…

Tur att jag har tillgång till minst 2 andra datorer i hushållet. Mina två bärbara MAC har ännu inte svikit mig.. 🙂