tjäna pengar på shopping

Datorn mår bra igen

Förra veckan fick jag åter igen liv i min dator som är viktig i min dagliga användning. Det visade sig att dels strulet med MSupdate och en del skiftande med hårddiskar fick mitt gamla moderkort att ge upp hoppet. Det blev helt enkelt schizo och visste inte vad den skulle göra.

Nya delar införskaffades via Komplett.se som åter briljerade med snabb leverans dagen efter.  Det tackar jag för. Detta köpte jag:

Uppgraderingspaket Intel  – Core i5
* Intel Core™ i5 Quad Processor i5-750 2,66GHz, Socket LGA1156, 8MB, Boxed
* Gigabyte GA-P55-UD3
* Crucial DDR3 1333MHz 4GB KIT, CL9, Kit w/two matched DDR3 2GB, 240pin

Har nu även uppgraderad OS till Microsoft Windows 7 64-bit verion för jag har planer på att inom kort stoppa i ytterliggare mer minne då denna dator står på 24/7 med massor med program öppna samtidigt. Dator är tyst trots att den är uppklockad till 3 Ghz med den medföljande CPU fläkten.

Näst på inköpslistan blir ett nytt grafikkort. Kommer nog vänta till efter jul tror jag då jag gärna vill ha ett ”bra” kort till ett bra pris som även stödjer DirectX 11. Så kanske jag klarar mig i några år till. Mitt gamla kort Nvidia 7950 GT 512Mb som nu är 3 år gammalt börjar bli lite trött när jag spelar Entropia Universe / Planet Calypso (händer typ 1 gång i månaden att jag hinner spela) som numera kör med Crysis engine.

Dags att jobba lite igen…