tjäna pengar på shopping

Phonehouse och inbyte av mobil

På Phonehouse hemsida kan man läsa att företaget erbjuder inbyte av mobiltelefoner. Med andra ord får du en vissa summa för din gamla mobiltelefon som du kan använda för att köpa en ny mobil eller andra produkter hos Phonehouse. Här kan du läsa mer om Phonehouse inbyte.

Det gäller dock att se upp. Vissa butiker följer inte Phonehouse egna regler utan de gör själva som de vill. Jag provade att göra inbyte i följande två butiker i Göteborgs området.

Phonehouse Allum:
Tjejen visste inte ens att de erbjöd en sådan tjänst. Hennes kollega, en snorkig kille, som sa att han har jobbat där i flera år och de erbjöd inte inbyten och har aldrig gjort för det har butikschefen sagt.

Phonehouse Nordstan:
Här jobbade två stycken yngre killar. Först ville de inte kännas vid inbyte för sånt sysslade inte Phonehouse med. En av dem försökte tom men finten att Phonehouse webbutik har inget med fysiska butiker att göra. Efter lite frågor så kunde det kanske gälla om man köpte en ”svindyr” mobiltelefon men då endast med 24 månaders abonnemang.

Som ni förstår så kan jag INTE rekommendera dessa två butiker. De anställda verkar ha missat nån kurs i kundbemötande och vad deras arbetsgivare erbjuder för tjänster och produkter.

Jag skickade mail till Phonehouse kundtjänst (trots att det var söndag och det skulle vara stängt) fick jag svar efter ca 3h. De bad om ursäkt och självklart skulle dessa butiker erbjuda inbyte. Tyvärr orkade jag inte gå tillbaka och tjafsa. First impression last heter det ju.

En annan sak man bör vara uppmärksam på och det är priserna på hemsidan är INTE samma priser i butiken. Tex Samsung Galaxy SIII Pris hemsida: 5995:-, Pris i butik 6500;-.
På hemsidan står det:

Alla priser på www.phonehouse.se är webb-priser och kan skilja sig från ordinarie butikspriser.


Tom butiker som SIBA och Elgiganten har gått ifrån dettaa föråldrade sätt med att ha olika webbpriser och butikspriser.

När jag var på kontoret i Malmö idag så åkte jag förbi Phonehouse i Arlöv. Jag tänkte att jag skulle fråga där om de erbjöd inbyte. Mer som ett test. Mycket bra kundbemötande och killen som jobbade där visste att de erbjöd inbyte och hur man skulle göra. Allt tog kanske 10min att fixa. Killen fixade tom till SIM kortet helt GRATIS då nya SGSIII kräver microSIM. Tack för det. Nu hoppas jag på att mobilen inte går sönder och jag måste lämna in den på reparation.

Man blir tyvärr lite rädd när man läser kommentarer om Phonehouse. Här är några synpunkter på Phonehouse som finns att läsa hos Fairshopping.se.