tjäna pengar på shopping

Länsförsäkringar + Homofobi = Sant

Ett litet sammandrag om hur Länsförsäkringar och framför allt deras anställda behandlar homosexuella med budskapet ”Skyll dig själv”.

”När en kvinnlig vän kysste en annan kvinna på tunnelbanan blev de av en man verbalt kränkta och filmade med en mobil ca 10 cm från deras ansikten. När de efter ett flertal gånger bett mannen sluta puttar de undan mobilen så att den åker i golvet, och mannen attackerar då min vän med knytnävsslag så att hon bland annat bryter näsan.”

Mannen åker dit för misshandel och kvinnan försöker få ersättning för sin skada. Länsförsäkringar anser att hon inte hade rätt att freda sig. Länsförsäkringar menar nämligen att ”..lesbiska par kan faktiskt välja att inte kyssas i tunnelbanan”.. Min första tanke är: WTF?? Är dem inte riktigt kloka eller?

Det blev en mindre ”storm” på Twitter i samband med detta. Medierna snappade snabbt upp detta och plötsligt gör Länsförsäkringar en sk ”pudel” . Läs Länsförsäkringars officiella kommentar på sin hemsida.

Då undrar jag om det ska krävas medias uppmärksamhet VARJE gång innan något händer bara för att någon på Länsförsäkringar har egna åsikter och tolkningar av deras villkor? Det är inte heller första gången Länsförsäkringar är ute på hal is och ändrar sitt beslut så fort det uppmärksammas i media.

Mer info med bilder och brev finns på den officiella facebook sidan: Länsförsäkringar + Homofobi = Sant

Då är det bara att glömma att gå runt på stan med fotbollströja, keps eller halsduk som visar vilket lag man hejar på. Risken finns ju att någon blir provocerad och hoppar på en bara för att man hejar på fel lag. Enligt Länsförsäkringar får man skylla sig själv.

Tyvärr Länförsäkringar. Ni kan glömma mig som kund. Att ni ändrar ert beslut efter all uppståndelse bara för att det ska ses som ”goodwill” hjälper inte.

2 svar på ”Länsförsäkringar + Homofobi = Sant”

  1. Jag har missat den händelsen men blir så chockad och upprörd att ett försäkringsbolag får bete sig så, att dom inte har kommit längre och sen dessutom så står de inte för det sen när det blev storm utan ursäktade sig, försökte förklara bort sig och gjorde då bort sig ännu mer. Nej, inte länsförsäkringar för mig heller!

    • Hej och välkommen Malin

      Tyvärr verkar det som försäkringsbolag får bete sig hur dem vill och har egna tolkningar av sina villkor. Men att det ska krävas medial uppmärksamhet för att något ska hända är katastrof. Man tycker att dem själva borde följa ”sunt” förnuft och framför allt skicka deras handläggare på kurs.

Kommentarer är stängda.